inchirieri motociclete turda

Ia o binemeritata pauza de la volan si reincearca placerea condusului pe doua roti cata vreme ai cazare in Turda

inchirieri motociclete turda

 

7 motive sa te aventurezi in Transilvania pe motocicleta

de PALFI Claudia

Transilvania este situata in partea centrala a Romaniei (din lb. Latina trans – traversare; silva- padure). Numele insusi demonstreaza ca tinutul este acoperit perfect cu vai, dealuri, paduri dese si racoroase si munti stancosi, inalti – unele dintre culmi ducand motocilistii deasupra nivelului de crestere a arborilor recompensandu-i cu privelisti spectaculoase.

Totul suna grozav, dar nimic nu este mai exuberant decat drumurile care te conduc aici.

  1. Soseaua Transfagarasan – cel mai provocator drum montan din Romania

Facand legatura intre Muntenia (partea de Sud a Romaniei) cu Transilvania, traversand Muntii Fagaras, o calatorie cu motocicleta pe Transfagarasan duce aventurierii pana la 2042m altitudine, pe o panglica de asfalt construita perfect, ca un circuit de curse spre cer, o Mecca a pasionatilor de motociclete de astazi.

Drumul a fost construit in perioada regimului communist (1970-1974) condus de Nicolae Ceausescu pentru a usura accesul trupelor militare.

Datorita altitudinii mari, soseaua este deschisa doar 3-4 luni/an, in general in jurul datei de 15 iunie si pana la data de 31 Octombrie. N.B. aceste date sunt supuse strict conditiilor meteorologice si de drum.

Drumul tinde sa se aglomereze in perioada sezonului de vara, avand varful aglomeratiei in trafic la sfarsit de saptamana.

Recomandam motociclistilor care doresc sa se aventureze pe 2 roti pe aceasta sosea formidabila sa inceapa calatoria de la Sud la Nord (de la Curtea de Arges spre Cartisoara), in aceasta directie privelistea intregului drum serpuind printre munti va fi de neuitat. Recomandam de asemenea inceperea acestei aventuri dimineata devreme (in jurul orei 08:30). In aceasta forma veti avea o calatorie relaxanta fara sa stati prea mult in trafic si veti putea sa va bucurati de o calatorie unica.

Mare atentie trebuie sa aveti si asupra rezervorului de combustibil. Pe soseaua Transfagarasan nu exista Benzinarii, astfel ca este recomandat sa alimentati la iesirea din Curtea de Arges (daca incepeti calatoria in Sud).

 

  1. Soseaua Transalpina – cel mai inalt drum montan din Romania

Cunoscut ca si Drumul Regilor, facand legatura intre localitatile Sugag (la Nord) si Novaci (la Sud), soseaua traverseaza Muntii Parang in Carpatii Meridionali. Avand cel mai inalt varf la 2145, in Pasul Urdele, drumul va duce direct spre nori, intr-o calatorie pe doua roti pe care cu siguranta nu o veti uita prea curand.

Paduri de pin, stane traditionale in care vizitatorii pot degusta traditionalul Balmos (hrana gatita de catre ciobani), privelisti incantatoare si multe curbe ac de par cu ajutorul carora iti vezi chiar si placuta de inmatriculare 🙂

Ca si Soseaua Transfagarasan, recomandam sa incepeti calatoria pe Transalpina in timpul saptamanii sau daca e musai sa fie la sfarsit de saptamana asigurati-va ca veti incepe calatoria dimineata devreme pentru a evita pe cat posibil traficul aglomerat. Atentie, nici pe Transalpina nu veti gasi statii de carburant. Alimentati cel tarziu in Sugag (daca incepeti calatoria in Nord) sau in Novaci (daca incepeti calatoria in Sud).

 

  1. Drumul Transbucegi

Al treilea drum montan ca inaltime din Romania, Transbucegi este o sosea asfaltata care te duce spre Platoul Bucegi in Muntii cu acelasi nume. Odata ajunsi la Platoul Bucegi temerarii pot schimba ghetele moto cu ghete de walking si se pot aventura pe jos la formatiunile Sfinxul si/sau Babele (formatiuni stancoase sculptate de vant). Plimbarea pana la Sfinx poate lua pana la 45 de minute. E important pentru motociclisti sa isi aminteasca faptul ca trebuie sa se si intoarca la motociclete, lucru care va prelungi plimbarea in natura.

Recomandari: Motociclistii care sunt interesati sa captureze privelisti impresionante la care se poate ajunge doar prin plimbare pe jos sunt sfatuiti sa aduca cu ei incaltari confortabile pentru walking si sa isi lase ghetele moto inchise in bagajul motocicletei.  De asemenea se recomanda sa aiba cu ei apa, hrana si un baton de ciocolata pentru mai multa energie.

 

  1. Muntii Apuseni in Carpatii Occidentali ofera calatorii uimitoare cu motocicleta, una dintre ele – Soseaua Transursoaia.

De la Drumul National 1 (DN1) in orasul Huedin soseaua serpuieste in munti de-a lungul Barajului Belis si a Vaii Belisului catre Satul Horea in Muntii Apuseni. 80 km de asfalt pe un drum montan ingust care ofera o experienta de neuitat pe doua roti, privelisti incantatoare si locuri de popas traditionale, sculptate in lemn de catre localnici.

Scurta deviere de la traseu: in zona Rachitele puteti opri la Cascada Valul Miresei – o cascada cu cadere de 30m care atrage vizitatori din intreaga tara si nu numai.

Perioada de calatorie: din Mai pana in Octombrie, in functie de vreme. Se recomanda atentie sporita in zonele de drum ingust. Recomandam motociclistilor sa se bucure de acest traseu pe timp de zi, deoarece vor fi recompensati cu privelisti uimitoare cu multe oportunitati de a realiza fotografii  spectaculoase.

 

  1. Istorie bogata

Transilvania are de toate: de la drumuri serpuite la biserici medievale, de la cetati fortificate la Castele Medievale. Pasionatii de istorie si arhitectura nu ar trebui sa rateze in Cluj Napoca Catedrala Sfantul Mihail, Cetatea medievala Sighisoara, cetatea medievala Brasov, orasul medieval Sibiu, locul unde se desfasoara anual competitia de motociclism off road extrem RoManiacs, Castelul Bran, Cetatea medieval taraneasca de la Rasnov cu o panorama de 360 de grade asupra muntilor ce o inconjoara.

 

  1. Mancarea Traditionala si bauturile focoase

Transilvania a acumulat de-a lungul istoriei traditii ale tuturor popoarelor care s-au perindat pe aici. Mancarea maghiara, germana, turceasca si romaneasca sunt toate traditionale in Transylvania.: 4 mititei cu cartofi prajiti si mustar la care merge bine un tap de bere romaneasca intr-o zi calda de vara este una dintre felurile de mancare traditionale in varianta locala de fast food. Slow food (mancare gatita/servita cu incetinitorul) este de asemenea servita in zona. Cinele lungi si tarzii pe terasele din mijlocul oraselor medievale din Transilvania sunt o experienta pe care fiecare vizitator ar trebui sa o incerce.

 

  1. Fly & Ride in Transilvania (zbor si inchiriere moto)

Motociclistii pot trai cu propria motocicleta experienta Muntilor Carpati. Cea mai buna parte este ca nu conteaza daca vii din Romania, Europa sau de peste mari si tari, te poti bucura de o Aventura pe doua roti fara prea multa bataie de cap si cu Fly & Ride. Aeroportul Cluj Napoca este cel mai mare din Transilvania si gestioneaza zboruri din toata lumea, scumpe sau ieftine. Daca doriti sa calatoriti in Transilvania cu avionul si sa va bucurati de o Aventura pe doua roti, puteti face asta inchiriind o motocicleta. O flota de 11 motociclete BMW, modelul GS este disponibila in orasul Turda (40 km de Aeroportul Cluj Napoca): 650cc, 800cc sau 1200cc, an de fabricatie recent.

GPS si echipament moto poate fi pus la dispozitia doritorilor la Centrul de inchirieri din localitatea Turda (in Transilvania, Romania). Harti detaliate ale zonei pot fi gasite la aproape orice statie de carburant iar echipa Adventure Motorcycle Tours va poate oferi recomandari despre locurile si drumurile spectaculoase din zona.

Site: motorcycle-tours.travel

e-mail: office@motorcycle-tours.travel

telefon/fax: 0364405641

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.