Nu inteleg cum a trecut timpul! Mi se pare ca doar am clipit odata din ochi si a mai trecut un an. Dar cu un nou an demareaza noi oportunitati!

Alin Todea

Centrul istoric al orasului a fost ispravit de reabilitat si arata fermecator!

Hoteluri noi au fost inaugurate (Hotel Salis) sau alte vechi restaurate in conditii occidentale (Hotel Potaissa) si facilitati de cazare mai multe ii asteapta pe vizitatorii orasului nostru. Organizatorii de conferinte au de acum mai multe optiuni pentru a aduce vizitatorii in orasul de pe Aries.

Investitorii au facut pasi hotariti pentru demararea afacerilor in zona.
Cea mai importanta este o asociere franco belgiana care a luat un credit de 8.5 millioane US$ pentru o investitie green-field, fabrica de componente pentru avioane.
Partea belgiana reprezentata de Sonaca, companie detinuta guvernul Waloniei, se angajează la formarea angajaților locali, contribuind la un important transfer de competențe, cunoștințe și expertiză de mediu; salariile oferite vor fi de peste 800 de euro lunar. Sonaca are deja peste 2500 de angajati in fabrici din Belgia, Brazilia, Canada si China.  Compania e specializata in constructia partilor mobile ale aripii de avion si este furnizor pentru Airbus, Embraer, Dassault Aviation, Bombardier si Gulfstream.

Zona Turzii se afla intr-o trepidanta si entuziasta faza de dezvoltare.
Orasul pare ca le trasmite vizitatorilor si investitorilor un calduros Bine ati venit!

Componente de avioane “Made in Turda” -imagine de la una din cele 5 fabrici Sonaca

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.