Iesiti la picnic in Baile Sarate

Este locul unde turdenii ies cu cosul de picnic si patura de plaja la “iarba verde”. Puteti face baie intr-unul din lacurile sarate. Cele mai mari sunt foarte saratul Tarzan si mai dulcele Csiki.
Alte locuri de picnic gasiti pe malul Ariesului in amonte de Turda, in Cheile Turenilor si putin mai departe in Cheile Turzii si zona muntoasa Buru intrarea in Muntii Apuseni, “Mica Elvetie a Romaniei”

 

Mergeti la strand

Gasiti straduri in zona la Baile Sarate si Durgau langa Salina Turda.
Strand mai gasiti la Hotel Pelicanul (strada Stadionului FN), strandul Broscuta din Campia Turzii

 

Jucati bowling, biliard sau practicati un sport

Oportunitati sa inchiriati o pista de bowling sau o masa de biliard gasiti la restaurant terasa Caribic, in centru pe strada Libertatii. Copii vor fi incantati sa se descalte si sa ia in picioare papucii speciali pentru bowling.Tot aici copii se pot amuza la consolele de jocuri. Puteti sa va puneti burta la cale cu pizza sau o portie de spaghetti.
Pentru a practica un sport impreuna cu copii puteti inchiria un teren de tenis de camp sau unul de forbal cu gazon artificial fie in parcul Tineretului din centru fie in Baile Sarate.
Pentru cicloturism sau plimbari lejere prin oras se pot inchiria biciclete de la magazinul de biciclete de pe strada Stefan cel Mare.

 

Iesiti la inot

Bazinul Didactic de inot Turda
Bazinul Didactic de inot Turda

Bazine de inot acoperite gasiti la 50 m dupa Stadionul Municipal (strada Stadionului FN), Bazinul Didactic de Inot la Hotel Potaissa (Piața Republicii 6) si Hotel Salis.

Piscine descoperite aveti la dispozitie la Pensiunea Casa Moteasca din Cornesti (in apropiere de Cheile Turzii) si la pensiunea Oaza Apusenilor (la 9 km de Turda) la intrare in satul Calarasi comuna Bogata.

 

 

Luati o pauza si faceti o plimbare in parc

Parcul Tineretului, aflat in centru langa primarie ste un parc mare iar locul este drept. Sunt locuri de joaca pentru copii: groapa de nisip, topogane, hinta si amenajari pe care copii se pot catara. Puteti sa va plimbati printre copacii maiestuosi, pe marea alee centrala a parcului sau pe digul de pe malul raului Aries. Este un parc in care se poate face jogging, puteti inchiria terenul de tenis de camp al asociatiei sportive Santei sau terenul de fotbal cu gazon artificial.
Pentru copii puteti inchiria buggy niste masinute simpatice cu pedale.
In parc functioneaza o terasa de unde puteti cumpara racoritoare. Daca va prinde ploia va puteti adaposti aici.
Daca observati cu atentie pasarile ce isi duc traiul in coroanele copacilor aveti sansa sa vedeti ciocanitoare si ghionoaie sure.

Alte parcuri mai aveti la dispozitie doua in Turda Noua, unul langa biserica fortificata, (Biserica Reformată-Calvină de pe Strada Basarabiei Nr. 10) si al doilea langa Biserica Romano-Catolică Franciscană (str. Avram Iancu nr.49) in zona Bocos si in zona Materna langa Liceul Liviu Rebreanu (Strada Tineretului, Nr.6,)

 

Arta si cultura

Mergeti la teatru. Teatrul Aurel Manea are in repertoriu si piese pentru copii. In general piesele pentru copii sunt programate in weekend.
Vizitati o expozitie de arta. Galeria de arta se afla in centru pe strada republicii visavis de primarie. Intrarea este gratuita.

 

Aventuri si activitati cu copii

Rezervati o activitate sau o aventura in familie si luati copii fie la o Lectie de offroad, o Plimbare cu avionul,  o Plimbare cu caiacul pe Aries, o Experienta de zbor cu balonul sau o Lectie de salsa ori tango. Sau insoti-ti-i la o experienta pe care sa o desfasoare ei Lectie de calarie, Initiere in olarit sau Jucarii de baieti mari- initiere in manuirea unui buldoexcavator.
Puteti achizitiona un voucher de activitate aici

 

Tur cu autobuzul turistic cu etaj
Lasati masina in paracare si faceti cu copii un tur al orasului Turda in autobuzul turistic cu etaj. Turul incepe de la Salina si se intoarce tot acolo dupa ce strabate centrul istoric al Turzii si zona cartierelor noi. Asigurati-va ca prindeti loc la etaj – o sa li se para mult mai spectaculos la copii.

Alin Todea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.