Parc de biciclete si snowboarduri in zona Materna

Turda poate fi romantica pentru adolescenti in multe feluri; apusul potrivit si imaginatia pot sa faca o seara romantica dintr-o plimbare la un punct de belvedere de pe unul din dealurile din jurul orasului, de unde puteti admira de sus luminile urbei.

O plimbare in parcul central, pe malul raului Aries va ofera imaginea heracliteana a curgerii si ocazia sa filosofati ca in viata “totul curge nimic nu ramane neschimbat” si clipa trebuie traita.

Iesiti la o intalnire culturala vizitand Muzeul de istorie din Palatul Princiar din centrul orasului in apropiere de ora inchiderii. Evitati astfel inghesuiala si creati o atmosfera prietenoasa. Muzeul poate vizitat si noaptea, o data pe an, cand organizeaza Noaptea Muzeelor.

O alta idee pentru o intalnire culturala poate fi luandu-va prietenul/prietena la teatru. Teatrul Aurel Manea are in repertoriu piese interesante ca “Despre dragoste, teatru și alte catastrofe

Nu-i nevoie intotdeauna sa sarbatoriti ceva cu sampanie. Daca deschideti o sampanie fara sa aveti nici o ocazie speciala atunci inseamna ca sunteti o persoana romantica. Puteti sa faceti acest lucru luandu-va un cos de picnic si o patura pe malul Ariesului, in amonte de Turda, sau in Baile Sarate ale orasului. Daca aveti buget suficient puteti sa cereti inchirierea unui salon privat intr-un restaurant de 3 sau 4 stele din oras.

Intalniri romantice mai distractive puteti sa aveti inchiriind o pista de bowling la restaurant Caribic (in centru pe strada Republicii). Incaltati pantofii retro care vi se pun la dispozitie stabiliti o miza distractiva si incepeti competitia.

Condimentati o intalnire vizitand Salina Turda si provocandu-va partenerul la un joc de mini golf in subteran. Daca terminati turneul de golf puteti inchiria si o masa de ping pong. Faceti o pauza si beti racoritoare la barul din salina. Gondolele din Venetia pot parea romantice dar la un procent infim din costuri puteti face in Salina o plimbare cu barca pe lac si aveti parte de o intalnire de neuitat.

Provocati-va partenerul la o intalnire calare. Puteti calari la centrul ecvestru de pe dealul de langa Salina Turda.

Vizitati piata agroalimentara din centrul istoric. Intrati in vorba cu bunicutele simpatice si comunicative care vand legume si fructe in piata plina de viata- o sa fie distractiv. Nu ocoliti raionul de flori! Ce ziceti de idea de a cumpara un trandafir rosu?

Inchiriati o bicicleta si faceti un tur de oras impreuna. Daca puneti in rucsac si ceva pentru picnic pedalati pana in Cheile Turzii direct peste dealuri iesind din Turda pe strada Sandulesti si vizitati-le. Daca va simtiti obositi cand ati terminat vizita in Chei nu uitati ca la intoarcere in Turda 90 % drumul e in coborare asa ca o sa fie mult mai relaxant.

Sorbiti o ciocolata calda sau un ceai “La Papion” un cafe bar cu personalitate aflat la parterul casei Ratiu din centrul Turzii visavis de catedrala ortodoxa.

Daca e cald faceti o plimbare in cuplu pe Corso, centrul istoric al orasului. Luati cate o inghetata de la vanzatorii stradali. Alegeti arome diferite de inghetate; asa o sa puteti gusta unul de la celalalt.

Plutiti deasupra orasului intr-un avion si admirati-l de sus. Nu uitati sa va luati aparatul foto sau camera video or telefonul. O sa aveti ocazia sa faceti fotografii aeriene. Puteti cumpara un voucher care va da dreptul de a va programa la zbor de aici.

Iesiti din casa seara dupa asfintit si holbati-va la stele! Incercati sa ghiciti viitorul in stele. Daca sunteti norocosi poate prindeti si o stea cazatoare. Daca nu, afirmati sus si tare ca sunteti norocosi ca nu prindeti…ar putea fi vorba de un un meteorit scapat urland din circuit.

Mergeti in cuplu intr-o vizita la turnul cu ceas din centrul orasului. Oficial nu este deschis publicului, insa daca luati legatura cu paznicul, care locuieste in curte, sau cu preotul bisericii nu o sa zica “nu” unor porumbei ca voi. Urcati scarile abrupte pana la mecanismul vechi al ceasului si vedeti orasul de sus prin ferestrele turnului.

Faceti o vizita, pe inserat, in cimitirul central. Nu uitati lanterna si tineti tonul conversatiei la nivelul “soapta”, pentru a arata respect fata de locul in care sunteti. O sa vedeti felurite monumente funerare sculptate in piatra si o sa puteti vizita monumentul eroilor din al doilea razboi mondial. O sa iesiti mai purificati de mundan si o sa intelegeti mai profund bucuria de a va trai Marea Trecere prin viata in lipsa razboaielor, in pace .

Participati impreuna la o Lectie de tango sau la o alta activitate disponibila in Turda: Activități și aventuri la Turda.

 

 

 

 

 

 

sursa foto Creativecommonsstockphotos / Dreamstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.